Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézménye

Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.”

                                                                                                       (Les Brown)     

 

Fenntartó: Mátészalkai Tankerületi Központ; 4700 Mátészalka, Kölcsey u.10.                    

Képviselő: Pesti  Béla László Tankerületi Igazgató

Intézményvezető: Török Mihály Károlyné   

Az iskolai tanulólétszám 80 fő körül stagnál, a pedagóguslétszám 10 fő. 

Fontos, hogy a tudás megszerzését örömként éljék meg a gyerekek. Itt „emberré nevelés folyik”, morális értékek átadása, olyan etikai szabályok begyakorlása, amelyre a gyerekek tudnak támaszkodni a későbbi életükben. Nemcsak a személy, a tanító saját értékei tükröződnek a gyerekekben, hanem tudatosan felépített, közösen vállalt értékek, amik az iskola koncepciójában is benne vannak, amelyeket az iskola tanári kara együtt képvisel és ad tovább.

Iskolánk alapelve a humánum, mindig arra törekedtünk, hogy a gyermek optimális személyiségfejlődését szolgáló oktatói-nevelői munkát dolgozzunk ki, s folyamatosan jobbítsuk azt.

Az Intézmény tantestületének hitvallása, hogy „mindenkiben ott van a tehetség, csak fel kell ismerni benne”, mutassuk meg a „nagyvilágnak”, hogy egy ilyen kis településen élő, hátrányos helyzetű diák is, megállja a helyét.

Mára már évente 130-140 versenyen, pályázaton veszünk részt a gyerekekkel, így iskolánk büszkélkedhet,  hogy több alkalommal közvetítette  a televízió az elért eredményünket.

Mindig  törekszünk a pénzforrási  lehetőségek feltárására,   annak  kiaknázására. Az elmúlt 5 évben jelentős többlet támogatáshoz  jutottunk  TÁMOP és TIOP pályázatok által.

Ezek a pályázati projektek elsősorban négy területen eredményeztek minőségi fejlődést:

  • eszközfejlesztés,
  • programfejlesztés, programadaptáció,
  • pedagógus módszertani továbbképzés,
  • személyi juttatás.

Valamennyi pályázatot tagintézményünkben készítettük el, külső pályázatíró cég igénybevétele nélkül. Bár már nem az Önkormányzathoz tartozunk, mégis rendkívül fontosnak tartjuk az Önkormányzattal és a Fenntartóval  való jó kapcsolattartást.

A pedagógus társaimmal, egy csapatként dolgozunk. Mindannyiunk számára fontos pedagógiai elv, hogy „ne csak”  át adjuk  a kötelező tananyagot a diákoknak, hanem minél több sikerélményhez jutassuk a gyerekeket.

Iskolánk kapuja mindig  nyitva áll  mindenki előtt,  az elballagott diákok segítségünkre feltétel nélkül számíthatnak.

Kedves látogató, szeretettel várjuk intézményünkben személyesen is.

Scroll Up